Kuvagalleria


Tervetuloa tutustumaan toteutuneisiin kohteisiini. Minulle suunnittelijana on tärkeää, että asiakkaitteni koti näyttää ja tuntuu heistä muutoksenkin jälkeen omalta. Ole hyvä ja tutustu kuviin ja ota sitten yhteyttä, niin jutellaan tarkemmin. (Kuvaa klikkaamalla saat sen suuremmaksi.)

Kaksi pientä tilaihme wc:tä, Pirkkala

Kaksi, reilun neliön kokoista, vessaa haluttiin päivittää ja suunnittelun suunnan antoi asiakkaan hankkimat lattialaatat sekä tieto siitä, että seiniin ei haluttu kajota. Mitä pienempi tila on, sitä suuremmassa roolissa on ammattitaitoinen suunnittelu ja mitoitus. Kaikki kalusteet uusittiin ja molempiin vessoihin saatiin lisää avaruutta sekä säilytystilaa. Vain vanhat wc istuimet saivat jäädä. Rivin ensimmäiset kuvat ennen muutosta.

Uusilla verhoilla aivan uusi koti, Nokia

Tässä kohteessa toteutettiin laatimastani kokonaisvaltaisesta tekstiilisuunnitelmasta ensin vain verhot. Kotiin kaivattiin raikkautta, tyyliä ja väriä. Kerrostalokotiin tehtiin yhtenäinen ilme miettimällä värimaailma ja näkymät huoneisiin tarkkaan. Keittiöön hankittiin myös uusi valaisin. Blogissa lisää.

Tilasuunnittelu sisustuskonsultoinnilla, Sastamala

Apuani pyydettiin tässä kohteessa, koska olohuoneen kalustus ei tuntunut löytävän paikkaansa haastavan mallisessa tilassa ja asiakkaan omat ideat alkoivat loppua. Sisustuskonsultoinnilla paikan päällä järjestimme asiakkaan omat, kauniit kalusteet siten, että tilasta tuli toiminnallisesti sujuvampi ja ilmeeltään edustavampi. Ennen kalusteet vaikuttivat tilaan nähden liian pieniltä ja etäisyydet olivat liian pitkiä. Tila oli kolkko eikä siellä viihdytty. Muutoksen jälkeen kalusteilla saatiin viihtyisä piiri perheen yhteiseen oleskeluun ja sohvalta näkee takan ja tv:n sekä suoraan keittiöön, jolloin seurustelu on helpompaa. Takaseinältä kitarat löysivät oivan paikan ja valaisimen kanssa yhdessä ne kutsuvat peremmälle huoneeseen. Kaunis lipasto saatiin myös edustavasti esille ja sen näkee suoraan keittiöstä. Valaisimet nurkissa tuovat tilantuntua ja tunnelmaa.

Pieni ja kapea eteinen toimivaksi, Nokia

Pieneen ja kapeaan eteiseen suunniteltiin rauhallinen ja valoisa ilme pienellä budjetilla. Säilytystilaa piti olla tarpeeksi ja helposti saatavilla joten se toetutettiin seinään kiinnitetyillä kenkäkaappeilla. Niihin mahtuu hyvin kaulaliinat ja pipot, koirien ulkoilutarvikkeet sekä kenkien hoitotarvikkeet. Pinnat on helppo pyyhkiä puhtaaksi ja seinästä seinään ulottuva kuramatto estää hiekan kulkeutumisen pidemmälle. Kapeassa tilassa seinään kiinnitetty kenkäkaappi mahdollisti eri kokoisille kengille tarkkaan mitoitetun tilan kaapin alle. Tason päälle hankittiin asukkaille omat lokerot pientarvikkeille ja avaimet ripustetaan kotiin tullessa magneettikoukkuun, joka on sähkökaapin ovessa. Blogin puolella lisää.

Uuden omakotitalon kokonaissuunnitelma, Nokia

Nokialle 2015 valmistuneen omakotitalon kokonaisvaltainen suunnitelma, johon kuului pintamateriaali-, kiintokaluste- sekä värisuunnitelma. Suunnittelijana oli mukana alusta lähtien ja myös ovien sekä pistorasioiden paikkoihin vaikutettiin.
Suunnitteluvaiheessa ostajaa ei vielä ollut, mutta koti suunniteltiin lapsiperheen tarpeita ajatellen valiten helppohoitoiset mutta tyylikkäät pinnat sekä reilusti säilytystilaa. Tilasuunnittelussa kantavana teemana oli myös lapsiperheen tarpeet.
Valaistus toteutettiin kiinteästi asennetuilla, himmennettävillä led-paneleilla.

Vuokra-asunnon remontti, Nokia

Vuokra-asunnoksi hankittuun kerrostalo-osakkeeseen haluttiin tehdä pientä remonttia ennen vuokralle laittoa ja minulta pyydettiin siihen kokonaisvaltainen suunnitelma.
Asunnon pinnat uusittiin kauttaaltaan ja kiintokalusteet teetettiin myös kokonaan uudelleen tilasuunnitelman pohjalta. Asunnon parketti oli melko kulunut mutta siinä oli varaa hioa, joten se teetettiin ammattilaisella kuten myös lattian lakkaus. Budjetti haluttiin pitää kohtuullisena ja tehdä vain tarvittavat muutokset kohtuullisesti ja silti lopputuloksesta tuli erittäin onnistunut.

Valmistalon myyntistailaus, Pirkkala

Uusi muuttovalmis talo stailattiin huonekaluilla taloesittelyä varten. Kalustettu asunto näyttää aina kutsuvammalta ja kalusteiden kautta ostajat osaavat hahmottaa tilan kokoa paremmin.

Takkahuoneen päivitys, Pirkkala

Takkatilaa haluttiin päivittää ja raikastaa ilman kovin suurta remonttia ja kalustehankintoja.
Puupinnalla oleva katto raikastettiin asentamalla vanhan puupanelin päälle valkoinen mdf-katto. Portaiden viereinen seinä käsiteltiin Tikkurilan Tunto Karhealla harmaaksi ja puuportaat maalattiin valkoiseksi.

Äidille makuuhuone olohuoneeseen, Vantaa

Asiakkaana oli äiti ja hänen kaksi tytärtään, 8- ja 10-vuotiaat. Tilasuunnittelussa lähdettiin siitä, että tytöille haluttiin molemmille omat huoneet joten äiti luovutti oman makuuhuoneensa toisen tytön käyttöön ja äidille tehtiin mieleinen makuutila olohuoneen yhteyteen.
Asunto on vuokra-asunto eikä seinäpintoihin saanut puuttua. Suunnitelma tehtiin asukkaan omilla huonekaluilla ja tekstiileillä, koska budjetti haluttiin pitää pienenä ja hyödyntää jo olemassa olevaa mahdollisimman paljon.
Kauniin ja käytännöllisen muutoksen voi saada hyvin aikaan hyvällä suunnittelulla ilman, että kaikki kotona hankitaan uutena. Tässä kohteessa ainoat uudet hankinnat oli verhokiskot kattoon sekä makuutilan peili.

Voimistelijatytön huone, Ylöjärvi

Teinille haluttiin aikuisempi huone, sillä pinkki värimaailma oli jo jäänyt vähän lapsuuden muistoihin. Tarvittiin myös lisää säilytystilaa sekä työpöytä tytön omaan huoneeseen. Toivomuslistalle tuli mukaan vielä tilaa meikkaamiselle ja tv:lle eli tilasuunnittelu oli erityisen tärkeässä roolissa.
Tyttö harrastaa voimistelua ja seinälle teetettiin tytön toiveesta aiheeseen sopiva tarra, joka kiinnitettiin seinälle kun ne olivat saaneet uuden maalin pintaansa.
Jälkeen kuvat Valokuvaus Antti Siiskonen.

Eläkeläispariskunnan olohuone, Haaga

Lähtökohtana oli asiakkaan juuri teettämät verhot. Seinien väri sovitettiin verhojen ja uuden sohvan mukaan. Vanhat jo kuluneet nahkasohvat oli toiveena vaihtaa kankaiseen sekä vanha tumma kirjahylly vaihtaa kevyempään ratkaisuun. Uudet valkoiset matot kirkastavat ilmeen ja samalla vanha matto uudisti keittiön ilmeen uudelleen sijoitettuna sinne. Muutoin kaikki asukkailla jo ennestään olleita rakkaita tavaroita. Tilasuunnittelussa haluttiin avaruutta ja selkeyttä. Järjestys käännettiin peilikuvaksi entiseen, jolloin eteisestä tullessa ensimmäisenä olohuoneessa näkyy kaunis valaistu lasivitriini. Taulut sommiteltiin uudelleen. Tilasta tuli raikas ja muuhun asuntoon hyvin istuva sekä turvallisempi liikkua.

Vessan piristys, Nokia

WC oli käytännössä rakennuttajan jäljiltä ja nyt siitä tehtiin enemmän asukkaansa näköinen.

Työhuone vauvan huoneeksi, Espoo

Perheen vauvan myötä työhuone sai muuttua vauvan huoneeksi.
Takaseinä tapetoitiin ja huoneeseen hankittiin vaaleat verhot koko ikkunaseinän pituudelta pehmentämään tilaa ja parantamaan akustiikkaa. Pinnasänky oli ainut uusi huonekalu ja muutoin vauvan huone toteutettiin perheen jo olemassa olevilla huonekaluilla.
Jatkossa takaseinän lokerikko voidaan kääntää pitkälle sivulleen, jolloin lapsi saa lelut helposti myös itse ja voi käyttää pintaa leikkitasona. Hyllyn kaatumista ei myöskään tarvitse silloin pelätä.