Sisustuskaruselli


Toivo rakentaa
Loading

MYYNTISTAILAUS | Kuinka myydä asunto nopeammin?

Myyntistailauksen tarkoitushan on saada asunto myytyä mahdollisimman pian ja mahdollisimman hyvällä hinnalla. Myyntistailaus voidaan toteuttaa monella eri tavalla eikä se vaadi välttämättä edes uusia hankintoja.

Kävin juuri asiakkaalla tekemässä myyntistailauksen vuoden myynnissä olleeseen asuntoon. Toteutimme stailauksen kokonaan asukaan omilla huonekaluilla ja kotona jo olevilla tavaroilla. Punaisena lankana oli ilmeen selkeyttäminen karsimalla ja tilan toimivuuden esiin tuominen kalusteiden sijoittelulla. Hyvin usein on mentävä sillä, mitä on ja onnistuneen lopputuloksen kyllä saa taidolla ja kekseliäisyyttä käyttäen.

Verhot asettelimme uudelleen siten, että ikkunoista näkyi mahdollisimman paljon maisemaa ja samalla sisään pääsi mahdollisimman paljon valoa, mikä on aina eduksi. Pidensimme verhotankoja, jotta verhot ulottuivat nurkkaan asti ja ikkunaseinä vaikuttaa suuremmalta. Poistimme myös makuuhuoneesta pari verhoa keskeltä ikkunaa näkymää peittämästä. Tekstiileissä karsimme pois eripariset pikkumatot pois kokonaan. Sekalaisia sohvatyynyjä sekä torkkupeittoja laitoimme näytön ajaksi pois.

Pinnoille ei tehty mitään pintaremonttia. Lattia ja katto olivat erinomaisessa kunnossa mutta seinät vaativat selkeästi uutta pintaa. Jätimme nämä asiat reilusti näkyville, jolloin ostaja voi itse todeta tilanteen eikä hänelle tule tunnetta, että asioita peitellään.

Huonekalujen uudelleen sijoittelulla avasimme asunnon luontevia kulkuväyliä sekä katseen suuntia. On hyvä, että tiloihin ensimmäisenä avautuva näkymä on kaunis ja houkutteleva. Makuuhuoneessa siirsimme sängyn niin, että kulku takaovesta pihalle on helpompaa eikä sänky ole tien tukkeena. Yhdistetyssä keittiö/olohuoneessa siirsimme ruokapöydän siten, että eteisestä on suora linja keittiön perälle asti eikä pöytä tuki sitä näkymää. Myös kulku keittiöön oli näin helpompaa.

Seinillä olevia tauluja ryhmittelimme tiivimmäksi ryhmiksi yksittäisten satunnaisten taulujen sijaan. Karsimme myös runsaalla kädellä koristeita ja jouluvaloja seiniltä ja valaisimista.

Stailaus toteutettiin kahden tunnin sisustuskonsultoinnilla. Ehdimme kahdessa tunnissa järjestellä hyvin olohuoneen ja makuuhuoneen sekä käydä läpi muun asunnon suullisesti. Asiakas teki loput järjestelyt ohjeitteni mukaan sitten itse sekä hoiti näyttösiivouksen.

Ai niin… Ja asunto myytiin seuraavan päivän näytössä :).

Muista nämä kun stailaat omaa kotiasi myyntiä varten:

  1. Selkeä sisustus antaa ostajan ajatuksille tilaa ja mahdollisuuden kuvitella asunto omaksi kodikseen
  2. Yhtenäinen sisustus antaa vaikutelmaan suuremmasta kokonaisuudesta
  3. Neutraali ilme asunnossa ärsyttää mahdollisimman harvaa

T: Pia

P.S. Alla näkyvän laajuiseen remonttiin ei tällä kertaa tarvinnut ryhtyä. Apumieskin jo väsyi. Kuvassa rakas koiruuteni Toivo.

Toivo rakentaa

 

Pia Lahti

Kirjoittaja Pia Lahti

  •  

Jätä kommentti