Sisustuskaruselli


Juuttimatto
Loading

Tarpeeksi suuri olohuoneen matto

Yksi TOP-10 sisustusmokista on liian pieni matto. Suomalaisten helmasyntinä on hankkia melkein aina tilaan kuin tilaan liian pieni matto. Sitten tilannetta paikkaillaan ostamalla lisää liian pieniä mattoja ja kynnysmattoja yms yms. Tuloksena on hajanainen kokonaisuus ja sillisalaatti, mihin haetaan sitten apua sisustussuunnittelijalta. Ja minähän autan.

Mikä sitten on tarpeeksi suuri matto? Sellainen, että se kokoaa tilan yhteen käyttötarkoituksen mukaan. Niin että kalusteiden jalat on maton päällä ja matto menee ainakin vähän kalusteen alle. Erityisen tärkeää on ruokapöydän alla olevan maton koko. Sen tulee olla niin suuri, että tuoleja pystyy liikuttamaan maton päällä ilman, että jalat takertuu aina tuolia siirrettäessä maton reunaan.

Matot ovat valaisimien ohella yksi heikko kohtani. Niitä rakastaa sen verran, että niihin sortuu useammin kuin olisi tarpeenkaan. Koiraperheessä matot joutuu kovalle koetukselle ja laatu on suuressa roolissa. Toisaalta isolle matolle tulee helposti hintaa paljon ja likaantumisen pelossa tulee toisinaan ostettua edullisempiakin, että saa vaihtelua kodin ilmeeseen.

Viime syksynä ihastuin IKEAn Lohals juuttimattoon. Matto on tarpeeksi suuri (200cm x 300cm), jotta se asettuu kauniisti olohuoneeseemmme ja kokoaa tilan yhteen. Ja hintakaan ei ollut paha, vain 129€. Matossa ei ole ns. pohjaa eli läpi menee kaikki pienen pienet roskat, mutta itse en ole kokenut sitä ongelmaksi eikä parkettimme ole kärsinyt lainkaan. Ainakaan tämän maton vuoksi… koiran kynnet on sitten toinen juttu. Matto on mukavan pehmeä jalan alla sekä kiva imuroida, kun imuri ei nappaa siihen kiinni kuin tauti pohjattomuuden takia. Paikallaan pysyminen ei myöskään ole ollut ongelma, joskin meillä maton alla on liukuestemtto.

Matto ei ole myöskään vesipestävä ja toistaiseksi pienet “keppioksennukset” koirien toimesta on saatu hyvin puhdistettua märällä luutulla. Jälkiä ei ole jäänyt. Olen kuullut, että myös suihkutettava mattosuoja-aine suojaa tätäkin mattoa todella hyvin ja lisää ikää. Onneksi meillä ei ole tullut toistaiseksi isompia vahinkoja maton päälle.

Juuttimatto

Juuttimatto

Juuttimatto

Liina Villa Ilona blogissa on laittanut, kuvia ja kokemuksia kuinka sama matto toimii keittiössä. Käykääpäs vilkaisemassa. Kannattaa varautua, että aikaa vierähtää, sillä Liinan blogi imaisee mukaansa upeiden kuvien kera.

T: Pia

Pia Lahti

Kirjoittaja Pia Lahti

  •  

Jätä kommentti