Sisustuskaruselli


1-WP_20150210_11_28_43_Pro
Loading

Tunto Hienoa ja muita herkkuja

Tikkurilan maalitehdas järjestää säännöllisesti alan ammattilaisille koulutuksia, missä pääsemme tutustumaan uusimpiin tuotteisiinsa ja näemme niitä käytännössä. Minulla oli ilo päästä mukaan Tampereella järjestettyyn koulutukseen. Marika Raike ja Eeva Chydenius ovat lyömätön parivaljakko, kun kertovat ammattitaidolla tuotteistaan. Heillä on erittäin ihana rento ote kerrontaan ja jakavat myös omia kömmähdyksiää, jolloin jokaiselle tulee sellainen olo, että kokeilla uskaltaa ja ei ole niin vakavaa jos joskus menee vähän pieleenkin joku juttu.
Väreissä ja trendeissä puhuttiin siitä kuinka luonnon materiaalit, ruoste, metallit ja rouheat pinnat pysyy edelleen suosittuina. Värien puolella taas suomalaisten rakastama sininen tekee uutta tuloa, vihreä taipuu aikaisemmasta limen vihreästä sumuisempaan ja sinisempään veden vihreään. Muutenkin utuiset ja pastelliset värit, hieman harmaalla taitetut, miellyttää suomalaisia ja ne sopivat suomen valoon.
Koriste- ja efektimaalauksista näimme työnäytöksinä pintojen tekoa Tikkurilan Tunto Hienolla. Ja täytyy sanoa, että ei muuten ole hankalaa ja jokainen uskaltaa varmasti itsekkin puuhaan ryhtyä. Tikkurilan sivuilla on erittäin selkeillä videoilla esitetty tekniikat.
Eeva Chydenius näyttää kuinka pitsiliinoja apuna käyttäen saadaan upeita pintoja tehosteeksi vaikka seinälle.
Taika maalilla, maalarinteipillä ja Tunto Hienolla toteutettu efekti. Yksinkertainen toteuttaa ja näyttävä. Alla vielä tarkempi kuva tekniikasta.
Vieressä vasemmalla (yllä) puolella Tunto Hienoa telattu ja sen jälkeen tapettilastalla litistetty. Jälleen uudenlainen pinta samalla tuotteella.
Alla vasemmalla Tunto Hienolla tehty tekstuuri pinta, jonka päälle on telatty lasyyri, joka hohtaa hieman eri sävyssä riippuen miltä suunnalta katsoo. Lasyyri pyyhitään heti telaamisen jälkeen kumilastalla melko tarkkaan pois, jolloin pintaan jää kaunis hohde ja struktuuri tulee esille.
Tässä alla kahdella eri tavalla toteutettu betonijäljitelmä. Molemmat toteutettu kahdella eri sävullä Tunto Hienoa. Ensimmäisessä kuvassa märkää-märälle eli telattiin toinen sävy ensin ja heti päälle sinne tänne kevyesti toinen sävy. Sitten märkä Tunto Hieno siveltiin halutun näköiseksi tapettilastalla.
Tässä märkää-kuivalle eli ensimmäinen kerros tehty edellisenä päivänä ja toinen sävy vasta seuraavana päivänä. Toinen kerros pyyhitään melko luilleen lastalla, jolloin ensimmäisen kerroksen huiput tulee sen sävyisenä esiin.
Koriste- ja efektiseinät vaativat aina valoa tullakseen parhaimmalla tavalla esille. Varsinkin Taika helmiäislasyyrit ja muut vastaavat tuotteet. Se kannattaa ottaa huomioon sijoittelussa tai katsoa, että kohtaan voi laittaa valaisimen tuomaan tuotteen tärkeimmät ominaisuudet esille parhaalla mahdollisella tavalla.
Mielenkiintoinen ja erittäin inspiroiva päivä jälleen ja houkuttaa jo päästä kokeilemaan noita tekniikoita. Kiitos Marika ja Eeva !
* Pia *

Jätä kommentti